Tarvasjoen kunnantalo

Ajankohtaista,Puheenvuorot

Matti Metsistö:

Liedon kunnan käsittelyyn on tullut valtuustoaloite, jossa toivotaan vuokra-asuntojen lisäämistä Liedossa. Vuokra-asuntojen määrä on Turun ympäristökunnissa suhteellisesti kaikkein vähäisintä Liedossa, joten vuokra-asuntoja kuntalaisille todella tarvitaan. Välittömästi ei kuitenkaan vielä ole mahdollisuuksia uusien asuntojen rakentamiseen, mutta pitemmälle ajatellen se on välttämätöntä.

Samaisessa aloitteessa esitettiin myöskin Tarvasjoen kunnantalon korjausta vuokra-asunnoiksi. Kunnantalo on tällä hetkellä tyhjillään, mutta lämmitys ja sähköt ovat toiminnassa ja alakerran öljykattilalla lämmitetään myös viereistä lääkäritaloa.

Ulkoapäin kunnantalo on varsin tyylikäs funkismainen rakennus, johon ympätty puinen tuulikaappirakennus ei kuitenkaan oikein istu. Mutta rakennuksen kunnostaminen asunnoiksi tulisi kunnallisena työnä maksamaan liian paljon, sillä talossa on paljon korjattavaa.

Toiminnallisten muutosten takia on Liedon kunnalle kertynyt paljon rakennusmassaa niin Liedossa kuin Tarvasjoellakin ja kunta joutuu ankarasti miettimään tilojen kohtaloa ja jonkinlaista myyntilistaakin jo suunnitellaan. Varteenotettava mahdollisuus olisi tarpeettomien rakennusten purku, mutta sekin maksaa ja jättää aukkoja rakennusten kulttuurimaisemaan.

Tilapäisesti Tarvasjoen kunnantalo voisi sopia esim. yhdistysten ja vastaavien tahojen käyttöön ja toimihan Tarvasjoen kunnantalossa virkahenkilöt vuosikymmeniä ilman isompia henkilövahinkoja.

Nykytilanne on, että rakennuksessa on lämpö ja sähköt päällä ja talo on tyhjä. Kulut maksetaan verovaroista.

Kirjoittaja on Liedon Asunnot Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Mielipide on julkaistu Auranmaan Viikkolehdessä 8.9.2016.